Flere skoler til kredsenes turneringer

DM i de gode klassiske idrætsgrene som fodbold, håndbold, volleyball, basketball, atletik og høvdingebold oplever stor opbakning - og igen i 2016 er deltagerantallet vokset. 

Det lokale vinderhold bliver fundet ved kredsmesterskaberne, men mange skolehold deltager ikke kun for at komme til DM. Kredsmesterskaberne er også en mulighed for at at komme ud af skolen for at møde ligesindede og samtidig få testet færdighederne af mod andre skolehold.

Tilslutningen er stigende for de fleste idrætters vedkommende. Samlet er antallet af tilmeldte hold steget med 18% i forhold til året før. 

Hvert år bliver der arrangeret finaler, hvor hver af Dansk Skoleidræts 15 kredse er repræsenteret med den lokale vinder.

Drengefinalen i Skolebasket i Glostruphallen var en af de mest intense og spændende i mange år. Der blev byttet føringer konstant, men Hørsholm Skole måtte til sidst give sig og se Hedegårdsskolen fra Ballerup løbe med guldet. Drengene fra Ballerup stillede med to rigtig dygtige basketballspillere, og 11, der ikke havde rørt den noprede bold før end to måneder inden turneringerne. Idrætslærer Charlotte Darlov fra Hedegårdsskolen går meget op i, at eleverne viser deres egne idrætsgrene frem, så hun tog Lukas og Danijel med i planlægningen - og holdet vandt DM i Skolebasket.

Læs den historie i Idræt i Skolen nr. 2, 2016

Turneringer.png

Kvalifikation til verdensmesterskaber
ISF-cuppen giver plads til skoler og elever inden for forskellige turneringsaktiviteter kan kvalificere sig til verdensmesterskaberne. Således blev pigerne fra Efterskolen ved Nyborg og drengene fra Hjalleseskolen i Odense vindere af ISF-cuppen i fodbold, der gav kvalifikation til VM i Prag i 2017.

Falkonergårdens Gymnasium og HF vandt hos både drengene og piger og skal derfor deltage ved VM i Skolebasketball 2017 i Porec, Kroatien.


SLIS tilbage efter pause

Der var grin, jubel og der blev delt masser high-fives. Efter aflysningen i 2015 er Specialskolernes LandsidrætsstævneSLIS tilbage for 33. gang. 16 skoler fra hele landet valgte at sende unge til SLIS. De unge var meldt sig idrætsgrene som hockey, atletik og svømning. De fleste skoler er klar hvert år, fordi de kan se, at det giver deres elever rigtig meget at være hjemmefra i en weekend med andre ligesindede.

Fælles for deltagerskolerne er, at de tilbyder en STU uddannelse til unge med meget forskelligartede fysiske og psykiske handicap. I det treårige skoleforløb får de unge inspiration og værktøjer, der hjælper dem videre i livet og hjælper dem til at stå på egne ben. Og det bliver taget positivt imod af de unge mennesker.
- Jeg synes, at ASV i Horsens er et fantastisk godt sted. De hjælper mig med at blive mere voksen. Altså ikke en kedelig voksen, men mere en barnlig voksen. Jeg får hjælp til at flytte hjemmefra og jeg lærer at støvsuge ordentligt, så mit værelse ikke behøver at ligne 3. verdenskrig, siger 19-årige Niklas Reinsch.