Motionsdag med bolden i fokus

Skolernes Motionsdag er skoleidrættens grundlovsdag, og på 95 procent af de danske skoler kender man motionsdagen. Det viser undersøgelsen ”Bevægelse i Skoledagen 2016”, som er foretaget af Oxford Research for Dansk Skoleidræt og TrygFonden. Et ikke overraskende tal, for motionsdagen har eksisteret lige siden 1982 og er blevet en fast tradition på størstedelen af de danske skoler, der fredag før efterårsferien skaber en aktiv dag for eleverne. Dansk Skoleidræt sendte i 2016 næsten 144.000 diplomer ud til elever på mere end 500 skoler over hele landet, og dertil kom alle de, der valgte at printe diplomet selv fra hjemmesiden. 

I Dansk Skoleidræt arbejder vi for i højere grad at koble Skolernes Motionsdag sammen med idrætsfaget for at gøre dagen til mere end en enkelt event, der hurtig er glemt igen. Det gør vi bl.a. ved at udvikle forskellige undervisningsmaterialer, aktiviteter og didaktiske redskaber, der kan bidrage til idrætsundervisningen og spille sammen med idrætsfagets indholdsområder. I 2016 satte Dansk Skoleidræt fokus på ”boldspil og boldbasis” ved Skolernes Motionsdag, og udviklede i den forbindelse det didaktiske værktøj "boldspilsdugen" i samarbejde med en række specialforbund, ligesom der var inspiration at hente gennem 40 forskellige aktiviteter, der satte bolden i fokus på Skolernes Motionsdag. 

Ved den officielle åbningsevent på Højmeskolen deltog professionelle fodbold- og håndboldspillere i forskellige boldspilsaktiviteter sammen med eleverne, og skolens 600 elever deltog i Skolernes Motionsdags opvarmningsdans, der atter blev et hit over hele landet. 
Motionsdagen blev dækket af lokale og regionale medier i hele landet, og ved den officielle åbningsevent sendte DR live i både tv og radio.

6. klasse på Danehofskolen, afd. Vindinge ved Nyborg, dansede for på Skolernes Motionsdags opvarmningsvideo.